XI Konkurs Polskich Win i Cydrów o Medal ENOEXPO® 2019

Główną ideą konkursu jest promocja wina i cydrów produkowanych w Polsce. Polskie wina z powodzeniem zaczynają konkurować z winami zagranicznymi, zachwycając konsumentów bogactwem smaku i aromatów. Na popularności zyskują także cydry, które według przewidywań ekspertów mają szansę stać się polskim towarem eksportowym.

W konkursie biorą udział producenci polskich win i cydrów niezależnie od tego, czy są wystawcami Targów ENOEXPO® 2019. Najlepsze wina i cydry, zgłoszone w poszczególnych kategoriach, uhonorowane zostają MEDALAMI TARGÓW ENOEXPO®.




Nagrodzone wina i cydry zyskują dodatkową promocję i wyróżnienie wśród nabywców z sektora gastronomicznego oraz zostaną wyeksponowane na Targach ENOEXPO® (20–22.11.2019). Ponadto uczestnicy, których wino/cydr otrzymało Złoty Medal ENOEXPO w danej kategorii, uzyskują 10 % rabatu na powierzchnię wystawienniczą w kolejnej edycji Targów ENOEXPO (2020 r.).



Obowiązujące terminy zgłoszeń:

Zgłoszenia i opłaty rejestracyjne przyjmujemy do 7.10.2019 r.

Butelki wina/ cydru należy dostarczyć do 8.10.2019 r.


Informacje o Konkursie>>






Aby zgłosić wino do konkursu:


- należy zarejestrować się w systemie on-line
- zalogować się na utworzone konto uczestnika

- wybrać panel "Konkursy Winiarskie"

- zamówić udział w Konkursie Polskich Win i Cydrów oraz wybrać ilość zgłaszanych win

- pobrać z systemu formularz zgłoszenia wina, wypełnić dla każdej próbki osobno i plik pdf przesłać do organizatora


rejestracja dla uczestników>>

instrukcja obsługi systemu>>



Kontakt: Targi w Krakowie Sp. z o.o., tel. +48 12 644 59 32

Katarzyna Knap - mob.: +48 509 926 679, tel. +48 12 651 92 32, e-mail: knap@targi.krakow.pl





Wyniki konkursu 2018



wyniki konkursu Polskich Win i Cydrów>>



Przewodniczący Komisji Konkursowej:


Mariusz Kapczyński
Wojciech Bosak


Członkowie:

Monika Bielka Vescovi - sommelierka, Krakowska Szkoła Sommelierów
Przemek Błaszczyk - szef kuchni, Manana Bistro Bar
Marek Jarosz - Polski Instytut Winorośli i Wina
Robert Makłowicz - smakosz, dziennikarz, znawca kuchni, podróżnik
Jacek Szklarek - prezes Slow Food Polska
Bożena Czynciel - restauratorka „Klimaty Południa”
Marek Gałaj - specjalista, pedagog, wine advisor
Jerzy Kruk - sommelier, szkoleniowiec w branży gastronomicznej
Tomasz Kramer - sommelier (SPOT. Poznań)
Maciej Nowicki - dziennikarz, Ferment